SELÇUK

Efeslim Kart (Atma Biriktir Puanları Kazan!)

Efes Selçuk’un Sosyal Yaşam Kartı  www.efeslimkart.com

Efeslim Kart Nedir ?

Efes Selçuk'ta yaşama ayrıcalığı taşıyan tüm vatandaşımızın sahip olabileceği, hem geri dönüşüm atıklarını biriktirerek puan kazanabileceği hem de Belediyemiz tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın belirli bir limit dahilinde, ihtiyacı olan gıda veya eşyaları Efeslim Kart anlaşmalı esnaflarımızdan kolayca temin edebilecekleri bir kart sistemidir.

Başvuru Noktası

Efeslim Kart Sahibi Olmak, Geri Dönüşüm Atıkları Biriktirip puan toplamak isteyen vatandaşlarımız ve Sosyal Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız; Efeslim Kart Başvuru Bürosu’na başvuru yapabilir. (Her aileden 1 kişi başvurabilir)

Dar gelirliye destek

Kişinin ihtiyacı olan ürünleri satın alması sağlanarak, israfın önüne geçilecektir.

Esnafa can suyu

Efeslim Kart sahibi tüm vatandaşlar sadece Efeslim Kart Noktası olan yerel esnaftan alışveriş yapabilecek.

Çevre dostu

Ambalaj atıkları evlerde ayrıştırılarak geri dönüşüme katkı sağlanacaktır.

Eğitime destek

İsteyen vatandaşlar, biriken puanlarını öğrencilerin eğitiminde kullanılmasını sağlayabilecek.

Efeslim Kart İşleyişi (Sosyal Yardım)

Atma Biriktir Puanları Kazan!

Atık toplama güzergahlarına getireceğiniz kâğıt, cam, plastik gibi ambalaj atıkları elektronik tartı ile tartılarak karşılığı Efeslim karta puan olarak yüklenecektir.

Efeslim Kart İşleyişi (Atık Biriktirme)

Efeslim Kart Başvuruda Gerekli Belgeler (Sosyal Yardım)

• T.C. kimlik kartı
  • Gelir durumunu gösteren belge (Maaş Bordrosu/SGK’dan gelir durumunu belirten belge).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği(Nüfus Müdürlüğünden). İkametgah belgesi (Nüfus Müdürlüğünden).
  • Taşınır, taşınmaz mal kayıt belgesi (otomobil, motosiklet, traktör vb. araç kaydı ve ev, arazi vb tapu kaydı) (Vergi Dairesi ve Tapu Müdürlüğü).
  • (Varsa) Engelli Belgesi (engelli maaşı ve bakım aylığı alıp almadığına dair belge).
  • Not: Belediye gerekli gördüğü durumlarda başka evraklar da isteyebilir.